Döşemealtı’nda coşkulu Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşü

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nda coşkulu Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: 30.08.2024
Görüntülenme Sayısı: 115

30 Ağustos Zafer Bayramı, Döşemealtı'nda Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşü eşliğinde coşkuyla kutlandı. 30 Ağustos konulu belgesel gösterimi yapılırken gecede konuşan Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve Döşemealtılı hemşehrilerimize layık olacağız” dedi.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi, tarihi bir geceye tanıklık etti. Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 102'nci yıldönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Döşemealtı Belediyesi tarafından Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşü gerçekleştirildi. Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüşte meşaleler geceyi aydınlatırken 80 metrelik Türk Bayrağı açıldı. ‘Atam İzindeyiz' pankartı arkasında yürüyen coşkulu kalabalık, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları atarken, İzmir Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı ve Gençlik Marşı'na hep bir ağızdan eşlik etti.

7'DEN 70'E HER YAŞTAN VATANDAŞ

Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşüne Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, eşi Şefika Dal, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Veli Çot, CHP Kadın Kolları Başkanı Selmay Atik, Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çelik, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşünde engelli bir vatandaş da meşale ve bayrağıyla en önde yer alırken, kadını erkeği 7'den 70'e her yaştan insanlar dikkat çekti. Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşünün ardından Döşemealtı Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama programı devam etti.

ATATÜRK'Ü İYİ ANLAMAK

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Zafer Bayramı'nın önemini vurgulayan Başkan Menderes Dal, “Bu tarihi zaferi bizlere armağan eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Bu önemli kazanımları zafer yapan, o günlerin güç koşullarına rağmen sağlanan başarılardır. O zorlu koşulları göz önünde bulundurduğunuzda bu zafer daha anlamlı hale gelecektir. O günleri daha iyi anlamamızın yolu Atatürk'ü iyi anlamaktan geçer” dedi.

‘DÖŞEMEALTI HALKINA LAYIK OLACAĞIZ'

Nasıl bir yönetim anlayışıyla hizmet ettiklerini de anlatan Başkan Menderes Dal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler bu göreve seçilirken de önderimiz Atatürk'e ve vefalı Döşemealtı halkına layık olmak için çalışacağımıza dair söz verdik. Aynı anlayışla doğru bildiğimiz bu yolda ilerleyeceğimize söz veriyoruz. Bu yolda kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğiz. İnsanımıza dokunacak güzel işler yapağız. Bunu hep birlikte göreceğiz. Kısa sürede yeni parklar yapacağız. Döşemealtımızı daha yeşil, daha yaşanır hale getireceğiz. Programımıza katıldığınız için teşekkür eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

30 AĞUSTOS KONULU BELGESEL

Başkan Menderes Dal'ın konuşmasının ardından 30 Ağustos konulu belgesel gösterimi yapıldı. Sunumun sonunda marşlara eşlik eden coşkulu vatandaşlar, Türk bayraklarını sallayıp Cumhuriyet Meydanı'nda renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar, Başkan Menderes Dal'a çalışmaları ve kutlama programı için teşekkür ederken, program ikramlarla sona erdi.