Döşemealtı’nda dayanışma büyüyor

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nda dayanışma büyüyor
Oluşturulma Tarihi: 29.08.2024
Görüntülenme Sayısı: 59

Döşemealtı Belediyesi tarafından çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla başlatılan temizlik çalışması devam ediyor. Başkan Menderes Dal'ın belediye personeliyle birlikte yaptığı temizlik çalışmasına vatandaşlar ve esnaf da destek oldu. Temizlik çalışmasını gören vatandaşlar Başkan Menderes Dal ve temizlik ekibini kahvaltıya davet ederek teşekkür etti.

Antalya Döşemealtı Belediyesi'nin farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi birinci ayında meyvelerini vermeye başladı. Çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla 2 haftada bir perşembe günleri gerçekleştirilen etkinliğin 4'üncüsü yapıldı. Sabah saatlerinde belediye binası önünde toplanan gönüllü personele Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal ve CHP İlçe Başkanı Veli Çot ile vatandaşlar eşlik etti.

ESNAF DA İŞYERLERİNİN ÖNÜNÜ SÜPÜRDÜ

Şapka ve yeleklerini giyip eldivenlerini takan temizlik ekibi gruplar halinde ilçenin dört bir yanına dağıldı. Temizlik çalışmaları önümüzdeki günlerde 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle okulların çevresine yoğunlaştırıldı. Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, Mustafa Ayten Aydın Anadolu Lisesi, Yeniköy İlk ve Ortaokulu, Mustafa-Ayşe Altun İlkokulu gibi eğitim kurumlarının çevresi temizlendi. Temiz bir çevre yaratmak ve çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamak adına yapılan çalışma kapsamında yol ve refüjlerdeki çöp ve sigara izmaritleri de özenle toplandı. Çöp toplama çalışması esnaf ve vatandaşlardan da takdir gördü. Başkan Menderes Dal ve belediye personelinin temizlik yaptığını gören esnaf da işyerlerinin önünü süpürerek temizlemeye başladı.

VATANDAŞ VE ESNAFTAN TAM DESTEK

Başkan Menderes Dal'ı ve belediye personelini çöp toplarken gören esnaf ve vatandaşlar, yapılan çalışmayı desteklediklerini belirterek, teşekkür etti. Temizlik çalışması yapılan cadde, sokak ve parkların temiz görüntüsü vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Kaymakamlık binasının arkasındaki ara sokakta yol kenarına biriken çöplerin Başkan Menderes Dal ve belediye personeli tarafından toplandığını gören Gülizar Şahin adlı vatandaş Başkan Menderes Dal ve personeli kahvaltıya davet etti. Mahalle sakinleri, esnaf ve belediye personeliyle birlikte kahvaltı yapan Başkan Menderes Dal, başlattıkları sosyal sorumluluk projesinin dayanışma sonucunda büyümesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

‘FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM'

Çevre adına farkındalık yaratmak amacıyla başlattıkları sosyal sorumluluk projesinde önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, “Temizlik konusunda belediyemize gelen şikayetlerin azaldığını, halkımızın bu konularda daha bilinçli ve duyarlı hale geldiğini görüyoruz. Döşemealtımız tertemiz olana kadar bu projemize ısrarla devam edeceğiz. Temizlik çalışmalarımıza katılan mesai arkadaşlarımıza, projeye destek veren hemşehrilerimize, dayanışmayı büyüten esnafımıza, temizlik çalışmaları sırasında bizi kahvaltı sofrasına davet eden teyzemize çok teşekkür ederiz. Farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.